Menu Sluiten

Dumpers


Dumpers

Informatie over dumpers.

Wat is een een dumper.

Een dumper is een voertuig dat is ontworpen voor het vervoer van bulkmateriaal, vaak op bouwterreinen. Dumpers onderscheiden zich van kiepwagens door hun configuratie.

Een dumper is gewoonlijk een open voertuig op vier wielen met de laadbak voor de bestuurder, terwijl de cabine van een kiepwagen zich voor de lading bevindt. De laadbak kan kantelen om de lading te dumpen.

Vandaar de oorsprong van de naam dumper.

Gewoonlijk worden ze aangedreven door een dieselmotor. Een sleepoog is aangebracht voor secundair gebruik als werftrekker.

Dumpers met rubberen rupsbanden worden in speciale omstandigheden gebruikt en zorgen voor een gelijkmatigere gewichtsverdeling dan banden. Met rupsbanden kan de bestuurder een zwaarder laadvermogen vervoeren op gladde, besneeuwde of modderige oppervlakken, en ze zijn populair in sommige landen.

Moderne dumpers hebben een hoog laadvermogen en sturen meestal door te scharnieren in het midden van het chassis.

Dit noemt men pivot steering.

Komatsu Dumpers zijn kwalitatief en zeer betrouwbaar.

Ze hebben dieselmotoren met meerdere cilinders, sommige met turbo, elektrische start en hydrauliek voor het kiepen en sturen, en zijn meestal vierwielaangedreven.

Sommige dumpers hebben ook FOPS  of Falling Object Protection

Voor het lossen boven de grond zijn hefbakken beschikbaar. In de jaren negentig werden dumpers met draaibare bakken, die kunnen worden gedraaid om zijdelings te kiepen, populair, vooral voor het werken op smalle terreinen zoals wegenwerken.

Dumpers of kiepwagens zijn de meest voorkomende oorzaak van ernstige ongevallen met bouwmachines

Info over dumpers

Inlichtingen over Dumpers

Waarom gebruikt men een dumper.

Een dumper wordt meestal gebruikt om grond te vervoeren. Het bestaat uit een stalen bak gemonteerd op een zelfvoortbewegend, van 4 luchtbanden voorzien, zeer goed wendbaar onderstel.

Het laden geschiedt door een ontgravingswerktuig terwijl de dumper in staat is zelf te lossen door kippen van de bak.

Dumpers worden gebruikt voor transport van grote hoeveelheden over betrekkelijk geringe afstand in zwaar berijdbaar terrein.

Meer info over dumpers nu op komatsu.vanlootechnics.be.

Tags

Dumpers | Elektrische Dumpers | Knikdumpers | Komatsu Dumpers | Komatsu Elektrische Dumpers | Komatsu Knikdumpers | Komatsu Mechanische Dumpers |