Menu Sluiten

Mobiele Brekers


Mobiele brekers

Informatie over mobiele brekers.

Wat is een mobiele breker.

Een breker is een machine die is ontworpen om grote stenen te verkleinen tot kleine stenen, grind of steenstof. Brekers kunnen worden gebruikt om afval te verkleinen of van vorm te veranderen, zodat het gemakkelijker kan worden weggegooid of gerecycled.

 Ze kunnen ook de grootte van een vast mengsel van grondstoffen verkleinen zodat de verschillende componenten kunnen worden gescheiden.

Mobiele brekers zijn in staat om betongranulaat te produceren.

Er zijn twee hoofdtypen mobiele brekers. Er zijn kaakbrekers en slagbrekers. De eerstgenoemde zijn primaire brekers, en slagbrekers worden gebruikt voor secundaire breking.

Ze staan bekend om hun lage slijtage en hoge doorvoersnelheid.

Of u nu steen, beton of grind moet verwerken, mobiele brekers kunnen u helpen de klus snel en veilig te klaren.

De mobiele brekers van het merk Komatsu zijn uiterst betrouwbaar te noemen.

Het verbrijzelen is het proces waarbij een kracht wordt uitgeoefend die wordt versterkt door mechanisch voordeel , waarbij een materiaal wordt gebruikt waarvan de moleculen steviger zijn gebonden en beter bestand zijn tegen vervorming dan het te verpletteren materiaal.

Verpletterende apparaten houden materiaal vast tussen twee evenwijdige of rakende vaste oppervlakken en oefenen voldoende kracht uit om deze oppervlakken bij elkaar te brengen, waarbij voldoende energie in het materiaal wordt gegenereerd om moleculen te laten scheiden, zeg maar breken, of de uitlijning met elkaar te veranderen of vervormen.

De eerste brekers waren stenen die tegen een stenen aambeeld werden geslagen, waarbij het gewicht van de steen de spierkracht bevorderde.

De molenstenen en mortieren zijn breekinrichtingen van dit type.

In de industrie gebruiken brekers een metalen oppervlak om materialen te breken of samen te persen. Brekers voor mijnbouwactiviteiten worden over het algemeen geclassificeerd op basis van de fijnheid waarmee ze het uitgangsmateriaal breken. Primaire en secundaire brekers verwerken grove materialen, tertiaire en quartaire brekers die ertsdeeltjes tot fijnere schalen reduceren.

Elke breker is ontworpen voor een maximale grondstofgrootte en levert zijn output vaak aan een zeef die het product sorteert en oriƫnteert voor verdere verwerking.

Er bestaan eveneens mobiele brekers.

Deze units worden voornamelijk gebruikt op het werkvlak en kunnen met grote graafmachines worden verplaatst om het geproduceerde tonnage te vergroten. Voor wegenwerken worden deze gebroken materialen direct gecombineerd met beton en asfalt die vervolgens op de rijbaan worden gestort.

Dit elimineert de noodzaak om bovenmaats materiaal naar een stationaire breker en vervolgens terug naar de stoep te slepen.

Een mobiele breker heeft een milieuvoordeel ten opzichte van een vaste breker indien het gebroken puin als funderingsmateriaal wordt toegepast.

Wat u moet weten over mobiele brekers

Mobiele brekers zijn een veelzijdig apparaat dat kan worden gebruikt voor veel verschillende soorten materialen. Ze kunnen worden gevoed vanuit een voorraad, een laadschop of een graafmachine.

Sommige mobiele brekers kunnen ook worden gebruikt om gewapend beton te breken.

 Als u dit soort breekapparatuur gebruikt, is het belangrijk om een magnetische scheider te hebben om te voorkomen dat het gewapende beton uw productieproces vervuilt.

Info over mobiele brekers

Kennis over Mobiele brekers

De verschillende soorten mobiele brekers.

Het belangrijkste verschil tussen mobiele en semi mobiele brekers is de manier waarop ze bewegen. Ze worden aangedreven door een dieselmotor, die een hydraulisch systeem aandrijft.

 Het hydraulische systeem levert kracht aan de hefcilinders en stuurcilinders van de breker. Het drijft ook de wielen aan. De transporter gaat onder het brekergedeelte zitten, tilt het gedeelte op en laat het vervolgens zakken in een werkpositie.

In vergelijking met stationaire brekers zijn de bedrijfskosten van een mobiele breker lager dan de oorspronkelijke investering. Bovendien is het gemakkelijker om de mobiele brekers te verplaatsen naar verschillende werklocaties.

Behalve dat ze flexibeler zijn dan stationaire brekers, kunnen ze worden gebruikt voor kleine of grote projecten.

Een mobiele breekinstallatie kan veel beter worden doorverkocht dan stationaire installaties, wat een groot pluspunt is.

Het soort materiaal dat moet worden gebroken is ook belangrijk.

Het type breker, de capaciteit en het ontwerp van de apparatuur zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een mobiele breker.

Ook moet de machine gemakkelijk te bedienen en te onderhouden zijn.

Meer info over mobiele brekers nu op komatsu.vanlootechnics.be.

Tags

Komatsu Mobiele Brekers | Mobiele Brekers |